Riu Glorieta

 

Informació facilitada per col.lectiu Natrix

Longitud 2.000 metres
Desnivell 350 metres
Corda 2 cordes de 20
Material neoprè fora de l'estiatge
Temps accés-barranc-retorn 1,5h-3h-1h amb un cotxe
Accès Opció A (2 cotxes): Des de Valls, Montblanc o Reus, arribarem a la vila d'Alcover i agafarem la carretera que puja a Mont-ral. Abans de sortir del casc urbà d'Alcover, arrenca a l'esquerra en un tomb, la carretereta amb indicació "ermita del Remei". Un cop a l'ermita aparcarem el cotxe al parquing del merendero. Amb l'altre cotxe tornem a Alcover i agafem direcció Mont-ral. Arribats en aquest poblet, ens adrecem al camp de futbol. Per l'altre costat, veiem la fondalada del barranc i un senderó que hi baixa fins creuar-lo. Aquest punt és gairebé a la capçalera del primer resalt.

Opció B (1 cotxe): Un cop hem deixat el vehicle a l'ermita, continuem per la pista que arrenca del final de l'explanada de grava, vall del Glorieta amunt. Creuem el riu al cap de 30' de marxa i comença una pujada considerable. Obviem diversos trencalls a la dreta que moren al riu. El camí creua el riu prop del "Niu de l'Àliga" (fi del descens). Aquí comença, per la riva esquerra del riu, una dura ascensió en fort pendent. Passem per les runes entapissades d'heura d'un antic molí. Poc després el camí planeja. Quant divisem el fons del riu encaixonat en un estret passadís, després de passar per un tram de camí fressat a la roca, pel peu de diverses vies d'escalada (spits molt visibles), estem a prop de la capçalera. Sobrepassem per dalt aquest passadís, baixem per un marge de pedra seca i som al primer ressalt.

 

 

Comentaris Excavat en calcari. Afluent del Francolí. Orientació W-NW / E-SE.  Aigua tot l'any, cabal variable, perenne a partir de les fonts del Glorieta.  Escapatòries múltiples. Actualment està prohibit el trànsit rodat a partir de l'ermita del Remei.

Història: primer descens per la Secció d'Espeleologia de l'AAEET de Valls. Topografia, re-equipament i publicació pels membres del col·lectiu Natrix Natxo Boltà, Gabi Figuerola i Manel Concernau, l'any 1997.